Trends FW21/22 Vrouwen

In het vorige seizoen zagen we het al. Voortbordurend op de kleuren van de natuur en de keuze voor meer sustainable materialen van FW20 heeft de pandemie ook haar invloed. De consument is door het thuiswerken gewend geraakt aan comfortabele kleding. De thuiswerk outfit inruilen voor onze formele look wanneer we straks weer aan het werk kunnen gaan, vraagt wel om een gefaseerde overgang. Gelukkig zien we dat comfort terug in de trends van FW21/22.

Comfortable & soft

Milieuvriendelijke stoffen kenmerken veranderlijke texturen en comfort. Komende winter worden er veel natuurlijke materialen gebruikt, waaronder katoen, linnen en wol. De retro stijl wordt gepresenteerd door de zachte rondingen in de simpele silhouetten en strakke lijnen maken het stoer en vrouwelijk.

Sustainable

In het post-pandemische tijdperk is het consumptieconcept van ‘koop minder, koop beter’ diep geworteld geraakt in de harten van de mensen. Milieuvriendelijke en duurzame materialen, zonder overdreven versiering worden gewaardeerd. De eenvoudige en praktische stijl sluit meer aan bij de huidige levensbehoeften. Casual en minimalistisch wordt dit seizoen de hoofdstroom van dameskleding voor FW 21/22. Consumenten en merken besteden meer aandacht aan de comfortabele milieuvriendelijke materialen. Huidgevoelige magische zijden stoffen, hernieuwbare katoenen structuurstoffen en geweven katoenen stoffen worden gebruikt om de trendrichting van belangrijke stoffen in dit seizoen te interpreteren.

Outdoor materialen

Met het enthousiasme voor de wildernis en de natuur en het herleven van de wereld, zoeken mensen naar een gevoel van veiligheid vanuit de natuur en buiten. We zien daarom beschermende, functionele en technische stoffen, die geschikt zijn voor zowel woon-werkverkeer in de stad als buitenshuis. Technische matte stoffen, biobased fleece en ruimteachtige grafeenstof vormen de belangrijkste trend van functionele en duurzame stoffen in FW 21/22.

Tweed

Aangezien consumenten een hoge levenskwaliteit en het ‘minder maar beter’ -concept nastreven, heeft elegante tweed meer de overhand. De meest representatieve is Chanel-tweed, casual, luxe en verheven. In het nieuwe seizoen gebruikt men tweed dikke garens met een hoog gramgewicht en straalt het zijn nobele temperament uit. Zachte veelkleurige garens worden met elkaar verstrengeld of mengen met metallic garens om het luxe gevoel te versterken. In het nieuwe seizoen zien we dik geruite tweed terug in de nieuwste collecties van diverse merken.

Nieuwsoverzicht