Historiek


2024 …

Keuzes zijn er om gemaakt te worden en daarom hebben we beiden beslist om met onze dames afdeling te stoppen. Het was een mooi en boeiend verhaal waardoor we leuke momenten hebben beleefd. Dames, bedankt om dit ook jarenlang met ons gedeeld te hebben.

Een nieuwe pagina, een herstart, en dat met nog meer keuze voor ons toekomstig trouw mannen cliënteel.
Als ervaren modebewust koppel (als we dit ondertussen van onszelf mogen zeggen ;-)) gaan we alleen aan de kar trekken en jullie overdonderen met een nog betere service als tevoren.

Alvast bedankt voor het verdere vertrouwen, Sigrid en Luc.

Michils-Kleding-Over-Ons-Aangepast-Beeld-Zittend-Aan-Aperitieftafeltje-op-Barkrukken-In-zuiderse-Kustoomgeving

2005 – 2023

De start van een nieuw millennium was voor ons dus ook de start van een nieuw verhaal, dat we helemaal zelf konden schrijven: Michiels Kleding. Een zaak waarin prijs, kwaliteit, merk en service op de eerste plaats zou komen.

Ons verhaal kreeg een nieuw hoofdstuk in 2005, met de opening van Moods, onze damesafdeling in het naastgelegen pand. En zo blijft onze zaak evolueren in 2019, met haar roots helemaal terug in 1937. Op dit moment zijn we een volwaardige dames- en herenzaak, met een groeiende damesafdeling die beetje bij beetje meer vierkante meters afsnoept van de mannenkledij. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

1987 – 1999

In 1987 beslisten Gerard en zijn vrouw om de kledij van de sport te scheiden. Zo zag een nieuwe sportwinkel het licht, in het pand waar alles mee begon in 1937. Ignace, zoon van Gerard, nam deze sportwinkel op zich.

Ik ben de tweede zoon, Luc, en ik kwam in 1989 in de kledijzaak ‘Michiels’ terecht. Samen met mijn ouders werkte ik dag in, dag uit mee in de winkel. In 1998 hebben mijn vrouw Sigrid en ik dan de stap gezet om de zaak definitief over te nemen en verder uit te bouwen, met een volledige renovatie tot gevolg in 1999.

1976 – 1978

Dit toen ‘kleine’ pandje zorgde voor een stevige groei. In 1976 startten ze namelijk met de bouw van een grotere zaak (800 m2) waarin ze heren-, dames- en kinderkledij verkochten, maar ook sportartikelen. Aan de ene kant stond een man dus een kostuum te passen, terwijl aan de andere kant een vrouw tussen badpakken aan het snuisteren was. Wij waren misschien wel de eerste en enige zaak in België om deze unieke combinatie te maken. In 1978 breidde de winkel uit met een skiafdeling: goed voor skikledij, -hardware en -verhuur.

1967

Na 30 jaar nam Gerard Michiels, zijn zoon, de zaak over. Samen met zijn vrouw bouwde hij de kledingwinkel verder uit. Zijn vrouw huurde zelfs eigenhandig een nabijgelegen pand om met sportartikelen te beginnen.

Michiels-kledingwinkel-zottegem-mannen-vrouwen-stationsstraat-1937

1937

Het familiebedrijf Michiels Kleding dateert ondertussen al van 1937, al was onze naam in het prille begin ‘Huis Baudouin’, naar grootvader Baudouin Michiels. Samen met zijn vrouw verkocht hij herenkledij, regenkledij, damesmantels en kinderkledij. Baudouin, als fervente wieleramateur, reed toen zelfs rond met de fiets om retouches tot bij klanten te brengen. Daar ging af en toe eens een jeneverke mee gepaard. In de tijd van Baudouin maakte ons bedrijf tevens broeken in een eigen atelier.

Cadeaubon aanvragen


     

    Wil je graag iemand verwennen met een nieuwe, frisse en trendy look? Dan is de cadeaubon van Michiels-Moods het perfecte geschenk! Kies zelf de waarde van de cadeaubon en voeg een persoonlijke boodschap toe.

    Doe hier alvast je aanvraag, zodat wij de bon nu al mooi kunnen verpakken. Zo verlies je bij aankomst in de winkel geen tijd. Heb je een vraag of een speciaal verzoek? Wij staan voor je klaar om te helpen.