Historiek


Michiels-kledingwinkel-zottegem-mannen-vrouwen-stationsstraat-2005.jpg

2005 – …

De start van een nieuw millennium was voor ons dus ook de start van een nieuw verhaal, dat we helemaal zelf konden schrijven: Michiels Kleding. Een zaak waarin prijs, kwaliteit, merk en service op de eerste plaats zou komen.

Ons verhaal kreeg een nieuw hoofdstuk in 2005, met de opening van Moods, onze damesafdeling in het naastgelegen pand. En zo blijft onze zaak evolueren in 2019, met haar roots helemaal terug in 1937. Op dit moment zjin we een volwaardige dames- en herenzaak, met een groeiende damesafdeling die beetje bij beetje meer vierkante meters afsnoept van de mannenkledij. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Michiels-kledingwinkel-zottegem-mannen-vrouwen-stationsstraat-1999.jpg

1987 – 1999

In 1987 beslisten Gerard en zijn vrouw om de kledij van de sport te scheiden. Zo zag een nieuwe sportwinkel het licht, in het pand waar alles mee begon in 1937. Ignace, zoon van Gerard, nam deze sportwinkel op zich.

Ik ben de tweede zoon, Luc, en ik kwam in 1989 in de kledijzaak ‘Michiels’ terecht. Samen met mijn ouders werkte ik dag in, dag uit mee in de winkel. In 1998 hebben mijn vrouw Sigrid en ik dan de stap gezet om de zaak definitief over te nemen en verder uit te bouwen, met een volledige renovatie tot gevolg in 1999.

Michiels-kledingwinkel-zottegem-mannen-vrouwen-stationsstraat-1978.jpg

1976 – 1978

Dit toen ‘kleine’ pandje zorgde voor een stevige groei. In 1976 startten ze namelijk met de bouw van een grotere zaak (800 m2) waarin ze heren-, dames- en kinderkledij verkochten, maar ook sportartikelen. Aan de ene kant stond een man dus een kostuum te passen, terwijl aan de andere kant een vrouw tussen badpakken aan het snuisteren was. Wij waren misschien wel de eerste en enige zaak in België om deze unieke combinatie te maken. In 1978 breidde de winkel uit met een skiafdeling: goed voor skikledij, -hardware en -verhuur.

Michiels-kledingwinkel-zottegem-mannen-vrouwen-stationsstraat-1967.jpg

1967

Na 30 jaar nam Gerard Michiels, zijn zoon, de zaak over. Samen met zijn vrouw bouwde hij de kledingwinkel verder uit. Zijn vrouw huurde zelfs eigenhandig een nabijgelegen pand om met sportartikelen te beginnen.

Michiels-kledingwinkel-zottegem-mannen-vrouwen-stationsstraat-1937.jpg

1937

Het familiebedrijf Michiels Kleding dateert ondertussen al van 1937, al was onze naam in het prille begin ‘Huis Baudouin’, naar grootvader Baudouin Michiels. Samen met zijn vrouw verkocht hij herenkledij, regenkledij, damesmantels en kinderkledij. Baudouin, als fervente wieleramateur, reed toen zelfs rond met de fiets om retouches tot bij klanten te brengen. Daar ging af en toe eens een jeneverke mee gepaard. In de tijd van Baudouin maakte ons bedrijf tevens broeken in een eigen atelier.

Cadeaubon aanvragen


     

    Wil je graag iemand verwennen met een nieuwe, frisse en trendy look? Dan is de cadeaubon van Michiels-Moods het perfecte geschenk! Kies zelf de waarde van de cadeaubon en voeg een persoonlijke boodschap toe.

    Doe hier alvast je aanvraag, zodat wij de bon nu al mooi kunnen verpakken. Zo verlies je bij aankomst in de winkel geen tijd. Heb je een vraag of een speciaal verzoek? Wij staan voor je klaar om te helpen.