Trends FW21/22 Mannen

Deze winter worden oude klassiekers terug in een nieuw jasje gestoken met de nadruk op luxe comfortabele stoffen en decoratieve details. De hang naar nostalgie wordt beantwoord door historische elementen te verwerken in de collecties van de hedendaagse man. Elementen die herinneren aan simpeler tijden en ambacht. Dit seizoen draait om comfort en nostalgie, met een vleugje zakelijkheid.

Knit Effects

Natuurlijke habitats worden vernietigd waardoor we heimwee hebben naar het verleden. Al miljoenen jaren heeft de mens de natuur aangepast en getransformeerd. Door over ontwikkeling en overbevolking is de natuurlijke omgeving echter op een breekpunt gekomen. Gedeconstrueerde texturen en oneffen materialen lijken op natuurlijk afbladderende schors en krassen op stenen. Kabels en omzoomde randen vormen kronkelende wijnstokken. Een confrontatie met de invloed van de mens op de natuur.

Old style mood

Wollen stoffen, duurzame melanges, kwaliteits tweed, warme ruit, vernieuwd visgraat en comfortabele wol. Terug naar oude ambachten met meer draagcomfort en een hedendaagse look.

Urban

Streetwear zien we dit seizoen met meer delicate en simpele esthetische ontwerpen die beter bij de trend van FW21/22 passen. Natuurlijke en verbeterde technische stoffen in minimalistische en klassieke stijl bepalen het beeld. Onmisbaar in het geheel is de bruikbaarheid, de veelzijdigheid en de levensduur van de diverse kledingstukken. Nylon-katoen slijtvaste elastische stof, pluche thermische opslag elastische stof en klassieke denimstof zijn de belangrijkste stoftrends voor herenbroeken.

Outdoor material

Technische matte stoffen, biobased fleece en ruimteachtige grafeenstof, zijn een greep uit de belangrijkste stoffen voor FW21/22. Door het nieuwe enthousiasme voor de wildernis en de natuur en het herleven van de wereld, is de consument op zoek naar veiligheid vanuit de natuur en buiten.  Beschermende, functionele en technische stoffen zijn daarom bijzonder geschikt zowel in de stad of daarbuiten en populairder dan ooit bij consumenten.

Denim

Functie en rekbaarheid zijn cruciale vereisten voor herendenim aangezien liefhebbers meer verwachten van denimkleding en -stoffen. Dankzij zijn warmte, bescherming en technische functies wordt functionele denim een belangrijke trend voor de komende winter. Volcanic denim, afbreekbaar rekbaar denim, waterbestendig, oliebestendig en aangroeiwerende biologische denim, waardoor comfortabele, praktische en functionele denimstoffen worden gemaakt die aantrekkelijk zijn voor meer avant-gardistische liefhebbers.

Tinten blauw

De tijdloze blauwtinten zijn relevant voor high-end producten en geven een gevoel van luxe. We zijn op zoek naar stabiliteit en verbinding. Om deze reden blijft de traditionele Atlantic Blue een zeer commerciële tint. In de zoektocht naar comfort vind je een bepaalde degelijkheid in Teal. De A.I. Aqua zal nog steeds in het onmisbare palet staan voor FW21/22 en staat bekend als een sleutelkleur die eruitziet als een prachtig helder zeewater.

Donkerrood

Het succes van rood en bruin ontwikkelde de perfecte kleur, Bloodstone. Deze kleur kan prachtig gecombineerd worden met veel verschillende tinten. Bloodstone zal nog meer kracht en energie opwekken in combinatie met Teal. Deze tint wordt zowel voor kleding en accessoires als voor lifestyle en interieurs gebruikt.

Naast Bloodstone is bordeaux weer terug van weggeweest. Dit seizoen draait het om de klassieke stijl, maar met een twist van kleur en mannelijkheid. De combinatie zwart en wit wordt nieuw leven ingeblazen door bordeaux. Combinaties van zwart en bordeauxrood in klassieke ruitjes zullen dit FW21/22 een belangrijke rol spelen.

Nieuwsoverzicht