Op de grote dames catwalk winter 2021-2022

Wat hangt er straks in de winkels, wat zien we in de virtuele rekken en wat dragen we op straat? We hebben het gebundeld: de herfst-winter trends 2021-2022. Maak je klaar voor een overdadig seizoen waarin veel mag, maar tegelijk een tijdloze stijl zal domineren. We zien een mix van romantische en sobere trends, tot bohemien en biker.

Een modeseizoen waarin we veel romantische invloeden zien, brengt ons logischerwijs bij de trend van ruches. We zien hem deze zomer al opduiken, maar voor de winter 2021 is de trend sprookjesachtig en een tikkeltje dramatisch, gemixt met een beetje vintage; om bij weg te dromen tijdens de surreële omstandigheden van de pandemie. Ruches geven een outfit een aristocratische uitstraling, enkel door een subtiel detail toe te voegen in de vorm van een ruche aan een gesofisticeerd hemd, zoals we dat zien bij Celine, met eventueel een aansluitend colbert erover.

Gezien bij: Celine, Chanel, Prada.

De cape is terug van niet weggeweest. Voor de winter 2021 wordt het een all-rounder; bourguoise, of futuristisch en soms superheldachtig. We zeiden het al: het wordt een sprookjesachtig modeseizoen. Rick Owens en Balenciaga brengen vooral een alchemie van de duisternis bij de cape, ondergedompeld in mysterie en schaduwen. Kwaadaardig mooi?

Gezien bij: Celine, Balenciaga, Dior, Isabel Marant, Givenchy, Valentino.

Vooruit met de ruit! Of tweedruitenpied-de-poul… De neo-bourgeois trend zullen we in de winter van 2021 nog veel zien. Te adopteren op een colbert, op een broek of op een volledig maatpak. Het is toegestaan om te variëren met hypnotische ruiten en geometrie. Wederom laat Dior een bohemien vibe zien, terwijl Chloé eerder richting de ruitersport gaat.

Gezien bij: Hermès, Shrimps, Dior, Givenchy, Gucci, Chloé.

Nieuwsoverzicht