Snel overzicht van de dresscode

Nu bruiloften weer massaal plaatsvinden, is het belangrijk om te weten wat elke dresscode inhoudt. Tenue de Ville, zwarte stropdas? We hebben u gedekt.

 

Liefdesverklaringen lagen al een tijdje on hold, maar deze keer wordt het anders. Wat draag je naar een bruiloft en wat betekenen die dresscodes die je onderaan de uitnodiging leest?

Hoewel sommige dresscodes meer voor de hand liggen dan andere, zijn sommige ronduit vaag. We kijken naar jou, boho-chic. Maar wees gerust, we zullen je door dit mijnenveld loodsen.

 

Tenue de Ville:  Dit betekent letterlijk stadskleding. U dient zich netjes te kleden, maar niet in avondkleding. Kies een goed pak in een gedempte kleur (grijs, blauw of lichtbruin), een s

tropdas (of vlinderdas) en donkere schoenen.

 

Cocktail:

Deze kleding staat voor pak, overhemd en stropdas, maar je

moet er niet uitzien alsof je net van kantoor komt. C

ombineer je jas met een andere kleur broek. Kies voor je

broek altijd een lichtere kleur dan voor je jas.

 

Black Tie: Deze dresscode is de meest voorkomende vorm van alle forme

le avondkleding. Je moet een smoking dragen, wat niet hetzelfde is als een zwart pak. Black Tie betekent een zwarte vlinderdas, niet een zwarte stropdas. Je smokingjasje kan donkerblauw zijn. ‘S Avonds ziet middernachtblauw er donkerder uit dan zwart. De broek moet altijd zwart zijn.

Bohemian Chic: soms boho-chic genoemd, het impliceert casual, met de mogelijkheid om met accessoires te spelen. Dus ja, een hoed mag ook. Combineer het met leuke loafers. Een stropdas staat een bohemien niet, maar waarom geen sjaal? Een pastelkleurig overhemd is prima, maar zorg ervoor dat de buitenste laag

van je kleding het donkerst is.

 

Summer Chic: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze dresscode zomers. Draag lichte kleuren en zomerse stoffen. Een gebreid poloshirt is prima. En hoewel linnen een goede keuze is, draag nooit een linnen pak met een linnen overhemd.