De do's en don'ts van het dragen van een geur

Of je nu naar kantoor, je favoriete club of de supermarkt gaat, met deze tips ben je in elke situatie goed geparfumeerd.

Gebruik niet te veel. Twee verstuivingen van een geur zijn meer dan genoeg. Je wilt tenslotte je collega’s niet naar adem laten happen. U moet één keer aan de rechterkant van uw nek sprayen en één keer aan de linkerkant, ongeveer tien centimeter boven schouderhoogte.

Neem de tijd bij het kiezen van een nieuwe geur. Een kwaliteitsgeur bestaat uit drie delen: topnoten, hartnoten en basisnoten. Je ruikt de topnoten meteen, omdat ze je dieper in de geur naar de hartnoten leiden. De topnoten verdampen na enkele minuten, terwijl de hartnoten veel langer aanhouden. Dan komen de basisnoten.

Vermijd zeer sterke geuren bij gelegenheden zoals bruiloften, begrafenissen en zakelijke afspraken zoals een sollicitatiegesprek of het geven van een presentatie. Dit wordt al snel als opdringerig en ongepast ervaren.

Geuren houden niet van warmte, temperatuurschommelingen of zonlicht. Bewaar je flessen niet in de badkamer, maar op een koele, donkere plek.

Gebruik je al jaren dezelfde geur? En heb je het blindelings van de plank gekocht? Bedenk dan dat parfumhuizen regelmatig aan geuren sleutelen omdat sommige ingrediënten niet meer gebruikt mogen worden. Blijf vooral testen!

Zorg ervoor dat je verschillende geuren hebt die bij je passen in elke situatie. Gebruik een meer uitgesproken geur voor een bar of club en een gedistingeerd parfum voor op het werk.

Zwaardere geuren zijn beter geschikt voor herfst en winter, terwijl lente en zomer om lichtere geuren vragen.

Zorg ervoor dat je nooit een geur koopt omdat het goed ruikt bij een vriend of collega, omdat het bij jou heel anders kan zijn, wat te maken heeft met de pH van de huid.

Nieuwsoverzicht