Autumn-Winter 2019 Gentiluomo

Future thinking

Gentiluomo presenteert voor AW19/20 een mix van uitersten in stijl en materiaal en zorgt voor een spannende combinatiemode die een nieuwe impuls geeft aan het segment. Door gebruik van de nieuwste technische materialen, een niet conventionele styling en een up-to-date showroom presentatie maakt Gentiluomo een sterk statement richting de toekomst.

Desire for everyday comfort

De nieuwe collectie bestaat uit artikelen die een positief gevoel opwekken; omdat ze authentiek, relevant en van een hoogwaardige kwaliteit zijn. Ze bezorgen de consument een gevoel van verrijking, door middel van comfort en performance. ‘Comfort’ is daarmee verworden tot het nieuwe luxegoed.
Voor Gentiluomo ligt de focus in tops op de knitwear, jersey en het stretch shirt vanwege het comfort dat deze producten van nature met zich meebrengen.

Solid / Bi-color styling

Een outfit in een kleur of een simpele tweekleurige set geeft een harmonieus en gebalanceerd gevoel. Het draagt bij aan een sportieve look waarbij de strakke lijnen van de individuele kledingstukken tot een coherent geheel worden gemaakt. Top, broek en coat zijn even belangrijk en komen pas samen gecombineerd tot zijn recht.

Rich textures

Net zoals er een sterk gevoel voor simpele vormen is, is er een hang naar rijke en warme materialen. Structuur en meer-kleurigheid geven diepte zonder dat de stoffen en breisels zwaar worden. De tonen liggen vaak in een kleurfamilie en vormen samen een licht-donker spel. Naast de neutralen parelgrijs, zand en navy, spelen donkerrood, groen en bruin een belangrijke rol. Ze worden breed ingezet in de gehele collectie om een rijk en warm winterbeeld neer te zetten.

Soft touch knitwear

Naast de basis extrafine merino is er een nieuw pullover programma in wol met tonale details in een hoogwaardig technisch garen. Uitgevoerd in de meest vernieuwende modellen en modekleuren van het seizoen; een polo, kol en zip vestje in onder andere inkt blauw, donkerrood en groen. Subtiele streep contrasten in polyester die hun oorsprong hebben in de sportswear zijn verwerkt in diverse nieuwe items. In ‘Natural’ en ‘Gold’ zijn de garens puur en de breisels aaibaar. Bijzondere steekbeelden, mixen van meerdere kleuren of een speelse colorblocking zorgen voor spanning naast de rustige tonen die kenmerkend voor een Gentiluomo collectie zijn.

Sartorial leisurewear

Wederom is er veel aandacht voor luxe colberts met een softe en ultralichte benadering. Ze zijn vervaardigd van in het oog springende lichtgewicht wollen en jerseys in meerkleurige structuren en uitgesproken ruitdessins. Bijzondere
fournituren, subtiele stofcontrasten en meerkleurige knopen geven de jasjes een uitgesproken karakter. De must-haves dit seizoen zijn echter de klassieke coat en een slank gesneden formeel broekje; zowel uitgevoerd in rijke wollen uni’s als in specials.

Nieuwsoverzicht